orka, orka, orka!

2008-11-30 @ 00:06:07 Allmänt
Det här måste vara den mest meningslösa lördagen på länge. Jag har inte gjort ett piss som är vettigt på hela dagen. Vaknade upp hos jim i morse och kastade i mig frukost, därifrån åkte jag direkt till norrmalmia och var sargvakt på dam-matchen, lagomt trevligt. Efter matchen kom mamma och hämtade mig, vi åkte hem och jag gjorde middag. Efter middagen somnade jag i soffan i minst en timme, kring halv nio kom jim, vi låg och såg lilla melodifestivalen som varade i tusen år kändes det som, Norge vann. Vi spelade lite kort och lite fia med knuff, tillslut blev vi less så vi gick ner och kollade tv. Nu ligger han och sover och jag sitter här, kan det bli mer meningslöst? Känns som om att kasta bort en lördag rakt upp i luften ungefär.

Imorgon är det söndag och en ny dag. Har egentligen inga planer mer än 98-träning och lite plugg om jag orkar. Känns skönt att dem flesta proven är gjorda nu innan jul, har ett prov på onsdag och sen ska jag försöka att göra ett matteprov också, får se hur långt jag hinner. Har även en del restuppgifter att lämna in sen i ettan, så det vore ju bra att få dem gjorda också.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, jag är inte trött så jag kan inte gå och lägga mig, ingen är aktiv på msn och televisionen är dötråkig. Hm. Jag får helt enkelt ta och gå upp i rök eller någonting. Nu vill jag ha jullov, men mest av allt vill jag åka utomlands. Det skulle sitta fint.

Ibland är jag väldigt taskig, jag tänker inte alls på vad jag säger och ibland kan jag säga saker som egentligen kommer ut på fel sätt. Jag kan vara på dåligt humör och det drabbar alla andra. Jag kan vara sur och irriterad över småsaker som gör att dagen barkar totalt, dom dagarna ska man inte umgås med mig. Idag är nog en sån dag tror jag, när ingenting roligt händer och klockan börjar bli mycket, då ger jag upp och blir tråkig, ofta sur. Det är ju förstår egentligen inte meningen att det ska drabba någon, vem vill gå runt och vara sur egentligen? Men trots det så händer det iallafall. Äh, jag vet inte vad jag ska göra, nu surar jag ner hela bloggen också. Bäst att jag går och lägger mig som allt annat tråkigt folk. Hoppas att någon har lyckats ha en trevlig lördagkväll iallafall. God natt.

När ögonlocken sviker..

2008-11-29 @ 00:21:37 Allmänt

Om jag inte höll fingrarna i rörelse så skulle jag förmodligen somna rakt upp och ner, jag är dödstrött. Har varit igång sen klockan sju i morse, morgonen började med att jag och jim försov oss, som vanligt, vi stressade sönder och jag hann inte ens äta frukost, som vanligt. Kom dessutom försent till skolan vilket inte var det smartaste kanske. Men i överlag har dagen flytit på hyfsat, hoppade in i kallköket i skolan, så jag slapp disken hela dagen i princip. Måste dock säga att idag har det varit väldigt roligt i skolan, vi har nog inte haft så kul tillsammans på väldigt länge. Jag tycker faktiskt om min klass, väldigt mycket.

Idag insåg jag plötsligt hur mycket vinter det har blivit ute, bara på en natt typ, förra veckan smälte den första snön av allt regn, och nu måste man skotta och kan göra skoter på dagarna, det är ganska lustigt. Men jag tycker att det lika gärna kan vara snö om det ska vara tusentals minusgrader, snö är finare än frusen slask. Men tacka vetja sommarn iallafall.

Efter skolan åkte jag hem och la mig på soffan en halvtimme för att vila ögonlocken en sekund, men jag hann bara blunda så var jag tvungen att vakna igen och kasta i mig lite middag, för att sedan åka till Björklunda, öjebyn och spela träningsmatch mot P95, tänker inte ens yttra mig om resultatet, pinsamt. Efter matchen skjutsade vi hem Cissi och sen åkte jag till jim, sitter hos honom nu och kollar på när han, johan och andre lanar, kan man ha en mer meningslös fredagkväll? Jag tror inte det. Men förmodligen hade jag inte orkat göra någonting vettigare om jag varit hemma ändå, är så enormt trött. Har även fått träffa Empa en stund ikväll, det var ett tag sen kan man säga.

Nu ska jag skaffa mig ett liv och sysselsätta mig med någonting annat,
ha en trevlig helg. Jag älskar dig jim öhman <3

stina nordenstam - soon after christmas <3

2008-11-27 @ 20:54:29 Allmänt
Och så var ännu en dag avklarad. Nu är i princip alla prov gjorda, det känns väldigt skönt må jag säga. Trots att jag hade noll koll på alkoholhanteringsprovet under gårdagen, så kändes det ändå som om jag lyckades med någonting extra för en gångs skull. Får hoppas att det går vägen. Imorgon är det äntligen fredag igen, den här veckan har gått läskigt fort, har knappt hunnit vara med. Imorgon är jag i köket igen, känns skönt att slippa serveringen. Det är skönt att slippa komma hem varje fredageftermiddag och lukta stekfett, men tacka för att jag slipper vara trevlig och le till massa människor i flera timmar, då är det faktiskt bättre att lukta illa och hoppa i en dusch när man kommer hem. Imorgon har vi även träningsmatch mot P95, det är rätt komiskt faktiskt, förra gången vi spelade mot dom så förlorade vi med ungefär 20 mål, så jag förstår inte vitsen med att spela mot dem igen, men det är väl träning i guess, vi får se hur det går. Har inga som helst planer i helgen utöver matchen så vi får se vad den har att bjuda på. Förra helgen tog jag det extremt lugnt, låg typ hemma och kollade på film varje kväll, så det känns som om jag borde göra någonting lite mer dramatiskt denna helg, men vi får se. Nu sitter jag här och väntar på Jim, vi ska se hells kitchen klockan 22 :) Ha en trevlig helg allihop, och ta hand om dem ni älskar, det tänker jag göra!

det händer igen..

2008-11-25 @ 16:00:14 Allmänt
Åter igen färgas världen i vitt, och vi har endast vintern att tacka för det.

It's hard to find relief and people can be so cold

2008-11-24 @ 19:19:26 Allmänt
Jag klarar inte av att leva tillsammans med dig länge, seriöst, varenda ord jag säger, varenda steg jag tar, allting är fel. Jag försöker dag efter dag, men alltid är det någonting jag gör fel, och jag är ju bara ett "barn" så det är ju självklart jag som ska lägga mig först i en dispyt, så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara. Patetiskt nog. Det är alltid du som har mest ont, det är alltid du som är tröttast, det är alltid du som jobbar hårdast och alltid ska ha rätt. Jag blir så less. Jag har försökt och försökt för att få vänskapen på våran sida, men det fungerar verkligen inte, jag vet inte vad jag ska göra längre. Jag har gett dig ett antal chanser att förbättra dig, men ingenting händer. Jag  vet inte vad som krävs för att du ska inse, det är det nog ingen som vet. Men det är väl sant som man säger, att "man kan aldrig lära gamla hundar att sitta" Jag har börjat förstå meningen med det ordspråket nu.

Just nu vet jag inte vad jag behöver, men jag vet däremot att jag behöver allting annat än det jag har just nu. Tre prov samma vecka, inställda träningar och tonvis med bråk. Jag behöver verkligen någonting annat. Kanske en utomlandsresa till Thailand, kanske sömn som varar en månad, kanske en annan årstid eller en helhelg i Stockholm med släkt, ompyssling, shopping och mys. Kommer egentligen rätt lägligt såhär lagomt till jul och jullov, hade jag tänkt till lite för några månader sen så hade jag kanske suttit på ett flyg till Arlanda, stockholm om två veckor, men så bright är jag inte, sorgligt nog. Jag får helt enkelt spendera hela julen tillsammans med familjen i lilla Skuthamn, ta mig ann tre prov, jogga istället för träningarna och försöka reda ut alla bråk. Det är så det får bli.
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om julen. Förut skrev jag att "julen är jobbig, man måste vara finklädd, äta massor med mat och ta emot oönskade presenter" Men är det verkligen så hemskt egentligen? Vi har pratat hela familjen och i stort sett kommit fram till att vi inte ska ge varandra några julklappar i år, men när jag säger dom orden så gör det på något sätt ont i mig ändå, varför vet jag inte. Det är väl traditionerna som spökar, man har alltid fått julklappar på julafton, så det ska väl alltid vara så. Jag vet inte. I alla år har jag funderat över hur alla vuxna människor klarar sig utan julklappar, hur de kan vara så glada på julafton fastän det inte får någonting fint som det önskat sig länge, och nu sitter jag själv där och tittar på alla barnen som öppnar sina julklappar med världens leende på läpparna. Det känns konstigt. Jag är iallafall överlycklig över att jag slipper sitta i lilla Hammerfest, norge över hela julen. Det har jag gud att tacka för.

Var som sagt planerat att jag skulle fara och träna kl. 21 men det sprack ju rätt häftigt. Fick ett sms av tränaren för en timme sen där hon skrev; "det blir ingen träning idag, vi är för lite folk" och sånt kan reta mig till döds. Av tolv pers är det inte ens hälften som kan komma och träna, varför förstår jag inte. Jag kan förstå varför våran tränare inte kör till en träning för att träna fem stycken, det är rent ut sagt slöseri med tid för hennes del, men dem spelarna som missar sin träning då pg.a de resterande spelarna som inte orkar komma till träningen? Det är grymt dålig stil tycker jag. Det mesta skiter sig för mig just nu.

Jag behöver en bok och massor med bra musik!
- någon som har några förslag? Hjälp mig, snälla.


Puss på dig.

Stunder av lycka, att bara ha varandra.

2008-11-23 @ 23:31:48 Allmänt

Det vackraste jag vet är att se dig när du sover,
här råder stilla frid och jag glömmer både rum och tid.

Du ligger här brevid och jag känner hur du andas,
att älskas utav dig är det vackraste för mig.

Så sagolikt det är att se morgondimman lätta,
när mörkret sakta flyr och att se hur dagen åter gryr.

En kylig morgonbris sakta sveper genom rummet,
jag kryper tätt intill, lycklig för att du finns till.

Stunder av stillhet, ett ögonblick av ro ibland.
Stunder av lycka, att bara ha varann.

Det är en rikedom att få älska och att älskas,
vår kärleks varsamhet är det vackraste jag vet.

Det vackraste som finns är att vara någon nära
när månen lyser klart över skog och mark, så underbart.

Du ligger här brevid och jag känner hur du andas,
att älskas utav dig är det vackraste för mig.



20/6-08
<3

Om en människa kunde explodera så skulle jag gjort det.

2008-11-23 @ 18:07:08 Allmänt
Usch vad irriterad jag är, man behandlar inte en människa såhär. Jag skulle kunna gå i tusen bitar tror jag. Lite mänskligt vett finns det väl ändå i alla människor? Eller så finns det inte det.. Jag vet inte. Jag vet bara att man inte behandlar någon så som du gör, du om någon borde väl ha lärt dig ett och annat genom livet, med dina erfarenheter och din ålder så borde du veta vad som är lämpligt och inte. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att det här är mycket, mycket pinsamt! Du borde verkligen skämmas.

Nu är helgen slut, har varit en skön helg faktiskt. I fredags så umgicks jag med mari och jim, vi bubblade bubbelpool och spelade fia med knuff, det hela slutade med att jag och jim började bråka om reglerna i fia och mari åkte hem vid tio, men det var sannerligen värt att bråka om det, med tanke på att det var jag som hade rätt, som jag visste. Någon blev aningen ägd. Haha.

Lördagen speenderade jag tillsammans med jim, han följde med mig hem på förmiddagen, vi duschade och slappade. När vi hade ätit middag så började jag och mamma att fixa i ordning mitt rum, lasta in möbler, ta bort tejp från väggar, laga tv-bänkar osv, det blev faktiskt väldigt fint. Nu saknas bara ett bord, ett databord och lite mysfaktorer. Det tog cirka två timmar att få lite ordning i rummet, efter att jag vi var färdiga så gick jag, mamma och jim ut med hunden, och sen gjorde jag och jim chokladbollar. Som vanligt ska han överdriva och göra en stor istället för flera små, men han fick sin XXL-chokladboll och jag fick mina små, goá var dom må jag säga! Mer än så hände det faktiskt inte, vi spelade lite spel på datorn och kollade en film, sen somnade vi.

Idag är det söndag, har precis varit i Öjebyn och spelat match. Vi skulle ha vunnit, men med två sekunder kvar så gjorde gällivare ett mål, matchen slutade alltså 4-4. Det var sannerligen surt må jag säga, vi var det bättre laget. Var ändå hyfsat bra stämning tills vissa människor kommer och förstör det, jag är så arrrg! Nu har jag precis ätit och duschat, ska bara samla mig lite och sen iväg på 98-träning, tack för att ni fortfarande är med mig, det är allt jag behöver sen spelar resten ingen roll.

Hoppas alla haft en trevlig helg.
Nu börjar tagget för måndagen och skola.

När rastlösheten tar över..

2008-11-18 @ 16:11:31 Allmänt

Han är nog världens bästa.

2008-11-17 @ 17:12:50 Allmänt
Om fyra dagar har det gått fem månader, vissa säger "fem månader?" och skrattar, men fem månader är ingen lek för mig, brukar inte hålla alls för mig, 2 månader och sen spricker allt, varför vet jag inte riktigt, det är någonting som rasar på vägen. Men du har någonting speciellt, jag kan inte bli less, jag kan inte bli arg, jag kan inte ens tänka tanken att det skall ta slut. Idag, efter snart fem månader är jag fortfarande lika kär och lycklig som jag var första dagen jag såg dig ungefär, det har varit fem fina månader, vi har gått igenom ett och annat, men tillsammans har vi ju klarat det och jag är tacksam för att jag har dig. Du har stöttat mig genom mycket och utan dig hade jag inte blivit den jag är idag. Jag må säga att jag ibland varit irriterad och frånstötande men trots det så har du stått ut med mig och funnits där för mig, det ska du ha tack för. Jim öhman, jag älskar dig <3 pussss.
 
Idag är det måndag, första dagen på en lång vecka. Egentligen ser jag fram emot den här veckan. Hade inte velat ha helg nu, känns som om helgen som varit var allt för raslös, seg och slö. Har inte gjort många knop kan jag säga. Känns skönt med ny vecka och nya tag. Däremot känns det mindre skönt med tre prov nästa vecka, hur ska jag klara av det egentligen? Det blir sannerligen en utmaning i världsklass.

Var egentligen planerat att sara, louise, anna och pernilla skulle komma hem till mig efter skolan så att vi gick jobba lite med företaget, men det gick väl ungefär som allting annat brukar gå för våran klass. Det slutade iallafall med att jag, sara och louise satt och spelade fia med knuff större delen av tiden, med tanke på att varken anna eller pernilla dök upp. Förhoppningsvis blir det mer lyckat nästa gång.

Nu är det snart hög tid för middag, lite vila och sedan träning och innebandymöte. Jag tror faktiskt att det här mötet kan bli spännande, är mycket som vårat lag borde prata igenom innan vi ens fortsätter att träna tillsammans, så vi får väl se hur det går. Spännande, spännande. Dags för mat, ha en trevlig vecka. Puss!


 
god morgon


jag älskar dig

Rubrikerna rinner iväg

2008-11-11 @ 16:00:43 Allmänt
Det var en seg morgon i morse må jag säga. Trots att jag gick och la mig i hyfsad tid igår kväll så var jag mer död än levande när jag vaknade. Hopplöst. Kom hur som helst upp ur sängen efter många om och men. Slängde i mig lite frukost och började promenera till skolan. Det måste vara det mest meningslösa som någonsin uppfunnits, att GÅ till skolan. Det är jobbigt, kallt och det tar massvis med tid. Kom iallafall fram efter en väldigt dryg halvtimme. Första lektionen stavades engelska. Mer slapp lektion får man nog leta efter, vi satt och läste våra engelskaböcker. Fråga mig inte vad jag läser för jag har ingen aning om vad den heter. Efter engelskan var det dags för mentorstid och sammarbetsövningar, en väldigt trevlig lektion om jag får säga det själv. Vi lekte lekar och skrattade åt ann-sofi som alltid är lika gullig.. och förvirrad. Lunchen bestod av "fiskpinnar" som rasade ihop när man stack gaffeln i den, väldigt inbjudande. Efter att ha blivit utelåst från matten pg.a försening så hade vi samhällskunskap med olle, bajsolle. Brott och straff är inte riktigt min grej, förstår inte så mycket, som med det mesta. Nu sitter jag på fotolektionen, ovanligt va? Jag och linos har precis varit ute och tagit kort i kategorin skärpa och skärpedjup, fråga mig inte vad det betyder men bilder kommer.

I helgen har jag hunnit med ett och annat kan man säga. Fredagen spenderade jag i Gammelstad tillsammans med mitt kära lag. Förlust med 7-4 som vanligt. Lördagen spenderade jag tillsammans med Flickor 94/95 i Arjeplog och spelade sammandrag. Första matchen förlust med 22-2, andra matchen 2-2 lika och tredje matchen förlust med 7-4. När jag kom hem åkte jag till Jim och umgicks med han och mari en stund, när mari åkt hem så badade jag och jim bubbelpool och sen gick vi och la oss. Jag sov gott den natten. I söndags var det träning för hela slanten kan jag lova. Mamma har även hunnit med att måla mitt rum, nu är väggarna gråa. Jag älskar dig. Nu ska jag börja fara hem, ta hand om er.











- tack för bilden Lina, väldigt vacker!

199109085366

2008-11-04 @ 15:53:36 Allmänt
Hej.
Nu sitter jag i skolan på Foto A-lektionen. Oväntat, väldigt. Vi har precis varit ute och tagit kort på rörelser typ, vi har med andra ord precis varit ute och fryst ihjäl. Nu är det bannemig vinter, jag försöker intala mig själv att det är sommar så länge det inte snöar, men det fungerar inte längre. Man kan inte ens gå ut utan mössa och  vantar, så det måste vara vinter. Det är ju faktiskt nästan två månader kvar till julafton nu, undra vad man ska hitta på då? Undra vart man ska vara och vad man ska önska sig. Kan faktiskt inte säga att jag längtar speciellt mycket.

På torsdag har vi prov i alkoholhantering, jag orrrkar inte. Kollade igenom det igår en snabbis men jag förstår verkligen ingenting så jag kan lika gärna ge upp direkt tror jag. Ska hem efter den här lektionen, rasta hundar, kasta i mig middag och sen ge det ett försök så vi får väl se hur det går. Känner jag mig själv rätt så ger jag upp efter fem minuter för att jag inte ens orkar förstå någonting. Hade tänkt att hinna med att se resterande avsnitt av AA idag, har inte hunnit se dem än, och jag måste säga att det är spännande fastän det är den ungefär mest meningslösa serie genom tiderna. Ikväll är det även desperate, ser redan nu att min pluggtid rinner ut. Stackars, stackars madde som kommer att få IG och omprov.

Nu ska jag se lite aktiv ut den sista halvtimmen så får vi förhoppningsvis sluta lite tidigare. Jag ska hålla tummarna. Kanske skriver senare (om jag inte är för upptagen med allt pluggande... eller alla serier) Hejejejjdå.





If I go crazy then will you still call me Superman?

2008-11-03 @ 20:33:06 Allmänt

Hej. Nu var det väl ungefär en vecka sedan jag satt framför datorn senast. Jag kom på mig själv i dag när jag skulle logga in på msn och mitt tangentbord var dammigt. Då har det verkligen gått för långt. Det är verkligen så att jag försöker att skriva blogg så ofta det  går, men det är inte så enkelt när man sitter framför datorn en gång i veckan ungefär. Har sett att jag publicerar ungefär ett inlägg i veckan. Kan iallafall trösta mig med att jag skriver varje gång jag har datorn på, vilket är sällan men iallafall. Jag hinner aldrig, och det är ingen dum ursäkt utan ren fakta. Jag har haft APU, eller praktik i tre veckor nu och då har dagarna varit fulla med aktivitet. Jag har jobbat 1,5 vecka lunch och 1,5 vecka kväll. Det har faktiskt varit rätt okej, och aningen lärorikt men aj vad jag har saknat skolan idag. Första skoldagen idag efter en månad borta från skolan och man märker verkligen vilken skillnad det är på praktik och skola. I skolan får man göra lite som man vill och klarar faktiskt av att hålla ögonen öppna när man kommer hem och fortfarande vara på hyfsat bra humör. Det känns skönt.

Nu är fjärde seriematchen spelad. Kan väl inte påstå att det går speciellt bra för oss, men det är ju ungefär som vanligt. Tre förluster och en oavgjord, men det går åt rätt håll iallafall. Förhoppningsvis vinner vi nästa. Alla matcher har ju i stort sett varit våra, vi har varit bättre men haft för bra självförtroende och tappat mot slutet. Det suger.

Och nu rinner tiden iväg återigen, träning om en halvtimme, ska hämta Cissi innan dess också. Ni får ha det bra och ta det lugnt, fortsätt ta hand om de människor ni älskar, det ska jag göra.